RHEOLAB - Y54

Rheolab hamurun yoğurma esnasındaki reolojik özelliklerini belirlemektedir. Rheolab test numunesinin ısıtma ve yoğurmaya bağlı olarak gluten ve protein kalitesi hakkında bilgi vermektedir. Hamurun yoğurucu paletlere karşı ısıtma ve zamana bağlı oluşturduğu direnç cihaz üzerinde kaydedilmektedir. Cihaz kendine özel yazılımı aracılığı ile üzerinde bulunan dokunmatik ekran endüstriyel bilgisayar ile doğrudan kontrol edilmektedir. Hamura ait tüm özellikler sistem üzerinden ölçülür, hesaplanır ve kaydedilir. Mixolab cihazı ile eşdeğer sonuçlar vermektedir.Test esnasında su titrasyonu için cihaz üzerinde dahili otomatik su dozajlama sistemi mevcuttur. 

Avantajları:


- Kolay kullanım 
- Bilgisayar kontrollü otomatik su dozajlama sistemi
- Su dozajlama hassasiyeti < 0.02 ml 
- Cihaza ait özel yazılımın kolay güncellemesi ve cihaz kalibrasyonu için uzaktan erişim kontrolü 
- Test verilerini endüstriyel PC üzerinde depolama 
- İnternete ve şirket içerisindeki yerel ağa kolay bağlantı için mevcut bilgisayar üzerinde Ethernet portu 
- Farklı uygulamalar için özel test profillerinin oluşturulması 
- Unun reolojik özelliklerinin tespiti, gluten ve nişasta kalitesi tespiti
- Test sonuçlarının su kaldırma, yoğurma, gluten, viskozite, amilaz ve retrogradasyon indekslerine dönüşümü
- Mikser ve dozajlama suyu sıcaklığının otomatik regülasyonu
- 50 gram kapasiteli paslanmaz mikser ve mikser paletleri
- Katkı maddelerinin etkilerinin gözlenmesi
- Test sonuçlarının PDF ve xls formatlarına dönüştürülebilmesi

Rheolab ile Belirlenebilen Değerler :

 

- Su kaldırma (%)
- Hamur gelişme süresi (dakika)
- Hamur stabilitesi (dakika) 
- Hamur yumuşama derecesi
- Protein kalitesi 
- Nişasta jelatinizasyonu
- Amilaz aktivitesi
- Nişasta retrogradasyonu

 

Teknik Özellikler:


Ölçüler (Y x D x G): 350 mm x 800 mm x 500 mm
Enerji: 220 V 50 - 60 Hz
Ağırlık: 80 Kg