UN TEST CİHAZI - Y02

Un ve su karışımından oluşan hamurun yoğurma sırasındaki reolojik özelliklerinin belirlenmesinde yararlanılan ve unun ekmeklik özellikleri hakkında çok geniş bilgi veren bir cihazdır. Bu cihazda hamurun yoğurma sırasında yoğurucu paletlerine karşı gösterdiği direnç, endüstriyel PC'nin bünyesindeki özel programı vasıtası ile kaydedilir. Cihaz endüstriyel PC üzerinden kontrol edilir. Farinograf cihazı ile eşdeğer sonuçlar vermektedir. Unun tüm özellikleri ölçülür, hesaplanır ve kaydedilir.

 

Avantajları :

 

- Kolay kullanım
- Test verilerini endüstriyel PC üzerinde depolama 
- İnternete ve şirket içerisindeki yerel ağa kolay bağlantı için mevcut bilgisayar üzerinde Ethernet portu 
- Cihaza ait özel yazılımın kolay güncellemesi için uzaktan erişim kontrolü
- Mikser üzerindeki kapakta bulunan, kapak takılı değil iken cihazın çalışmasını önleyen güvenlik kontrolü
- Unun reolojik özelliklerinin kolay olarak tespiti

 

Un Test Cihazı ile Belirlenen Değerler :

 

- Su Absorpsiyon Oranı (%) 
- Hamur Gelişme Süresi (Dakika) 
- Hamur Stabilitesi (Dakika) 
- Yoğurma Tolerans Indeksi 
- Yumuşama Derecesi (10., 12., ve 20. dk.) 
- Un Kalite Katsayısı

 

Teknik Özellikler:

Ölçüler (Y x D x G): 360 mm x 650 mm x 490 mm
Enerji: 220 V, 50 - 60 Hz
Net Ağırlık: 115 Kg
Mikser: 300 g standart ekipman, 50 g mikser (opsiyonel)

 


 

Videomuz