KOMBİ UN HAMUR TEST CİHAZI - Y01

Laboratuvar ortamında çalışma koşullarını ve deney işlemlerini kolaylaştırmak amacı ile Un Test ve Hamur Test kısmı tek bir cihazda bir araya toplanmış ve daha az yer kaplaması sağlanmıştır. Cihaz bünyesinde bulunan endüstriyel PC üzerinden iki kısımda ayrı ayrı kontrol edilir. Cihazın Un Test Kısmında un ve su karışımdan oluşan hamurun yoğurma sırasındaki reolojik özellikleri, Hamur Test Kısmında da, 45, 90 ve 135. dakikalardaki grafiklerinin çizilmesi sağlanır. Farinograf ve ekstensograf cihazları ile eşdeğer sonuçlar vermektedir. Çizilen grafikler özel yazılımı vasıtası ile hesaplanır ve kaydedilir.

 

Avantajları:
 

- Kompakt dizayn
- Kolay kullanım 
- Test verilerini endüstriyel PC üzerinde depolama 
- İnternete ve şirket içerisindeki yerel ağa kolay bağlantı için mevcut bilgisayar üzerinde Ethernet portu 
- Cihaza ait özel yazılımın kolay güncellemesi için uzaktan erişim kontrolü
 

Un Test Kısmı ile Belirlenebilen Değerler :
 

-Su Absorpsiyon Oranı (%) 
-Hamur Gelişme Süresi (Dakika) 
-Hamur Stabilitesi (Dakika) 
-Yoğurma Tolerans Indeksi 
-Yumuşama Derecesi (10., 12., ve 20. dk.) 
-Un Kalite Katsayısı
 

Hamur Test Kısmı ile Belirlenebilen Değerler :
 

- 5. Santimetredeki Direnç (R5) 
- Maksimum Direnç (Rmax) 
- Elastikiyet (mm) 
- Enerji (cm2) 
- Oran Max. 
- Oran

Teknik Özellikler:

Ölçüler (Y x D x G): 710 mm x 550 mm x 1220 mm
Enerji: 220 V, 50 - 60 Hz
Net Ağırlık: 200 Kg
Mikser: 300 g standart ekipman, 50 g mikser (opsiyonel)
Hamur Bilyalama Kısmı Hızı: 83 ± 3 min-1
Hamur Bastonlama Kısmı Hızı: 15 ± 1 min-1
Çekme Kancası Hızı: 14,5 ± 0,5 mm/s

 

Videomuz